Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NEAO-KP-1-2021/8-001149 Legyünk Együtt Sikeresek

me_logo_szines_hu_440x270.png       nea.png         index.png

 

Pályázat címe:  "Legyünk Együtt Sikeresek"

Pályázati azonosító: NEAO-KP-1-2021/8-001149

Pályázati időszak: 2021.04.01.-2022.03.31.

Elnyert támogatás: 1.300.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

vaasarteri-vasar-jo.jpg

Generációkon átivelve
A projekt során  tudásátadás, hagyományok őrzése, ápolása gyerekekkel, a palóc valamint a bányász, kohász hagyományok közös felelevenítése, interaktív bemutatása közös programokkal korosztályokon átívelően megvalósítást.  A városunkban, megyénkben élő kulturális és ipari hagyományok, viselkedés formák integrált átélése is fontos volt. A program megvalósítását a nyugdíjasok szervezetei és a gyerekekkel foglalkozó civil szervezetek önkéntesei is segítették.

Lehetsz te is sikeres
A városban, megyében, országosan sikereket elérő különféle fogyatékossággal élő emberekkel való személyes találkozókat tartottunk 2 alkalommal. A programokon részt vevők megismerhették személyesen magát az embert – aki hátrányok ellenére is – megtalálta az önérvényesítés útjait. A program sorozat hatása áttételesen, érzékenyítésen keresztül elfogadóbbá tette a közösséget. A különféle fogyatékossággal  élő emberek szervezeteinek együttműködése biztosította a sikeres megvalósítást.

Vásártéri vásár
A város Vásártér városrészébe megvalósult programunkon a Salgótarjáni Civil Kerekasztal tagjai kaptak lehetőséget, hogy nagyobb közösség, nyilvánosság előtt szabadtéri bemutatókkal, kiállítással, fellépőkkel bemutathatták tevékenységüket. A hagyományos sátras kiállítások mellett a gyakorlatban kipróbálhatták  a – civil „profikkal” együtt – a tájegység hagyományait őrző tárgyait, tevékenységeit valamint megismerkedhettek a másik két programunkkal is.